Strona przeznaczona jest dla osób, które zgodnie
z prawem mogą spożywać napoje alkoholowe.
Smak Babuni najlepiej smakuje z ciasteczkami.
Serwujemy pliki cookie, aby strona działała płynnie
w Twojej przeglądarce. Wchodząc na nią zgadzasz
się na naszą Politykę dotyczącą cookies.
Wyśmienite połączenie wytwornego kremu i soczystych owoców.
Czas przygotowania 20 MIN
Poziom trudności ŁATWY
Dobre dla WEGETARIAN
Składniki
6 dużych żółtek
⅓ szklanki cukru
50 ml Wiśni Babuni
Skórka z 1 pomarańczy, drobno starta
Wiśnie
Jeżyny
Płatki migdałów
Czekolada
Przygotowanie
Zagotuj wodę w garnku. Umieść na nim miskę — uważaj, żeby nie dotykała powierzchni wody — zmniejsz ogień, żeby woda tylko lekko bulgotała, i dodaj składniki kremu: żółtka, cukier, Smak Babuni i skórkę z pomarańczy.
Mieszaj intensywnie przez około 8 minut, aż krem stanie się gęsty i znacznie zwiększy swoją objętość.
Przełóż krem do salaterek, ozdób owocami, czekoladą i płatkami migdałów — i możesz się delektować. Najlepiej smakuje w połączeniu z Wiśnią Babuni.